Ida-Viru «tsaari» prügilas valitseb paras bardakk

PM Majandus
Copy
Tulekahju Väätsa prügilas. Pilt on illustratiivne.
Tulekahju Väätsa prügilas. Pilt on illustratiivne. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Valeandmete esitamine, kompleksloa nõuete rikkumine, tohutu kogus jäätmeid prügila territooriumil laos ning põlengud – need märksõnad iseloomustavad perekond Ossipenkole kuuluvat prügilat Ida-Virumaal.

Üle Eesti mitmes kohas jäätmeid vedava ning Toila vallas Uikala prügilat haldava Ekovir OÜ osadest üle 98 protsendi kuulub Ida-Virumaa kommunaaläri kuninga Nikolai Ossipenko naisele Natalia Ossipenkole.

Prügila viimaste aastate toimetamisi lahti harutades rullub lahti üsna ehmatav pilt jäätmekäitluskoha asjaajamisest: näiteks on viimasel viiel aastal Uikala prügilas olnud juba üle kümne põlengu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Nikolai Ossipenko on tuntud ka selle poolest, et on korduvalt Eesti prokuratuuri hanitanud. Näiteks on tema kontrolli all olevad ettevõtted äriregistrist lihtsalt kustutatud või on nende nimi muutunud. Sellise pealtnäha lihtsa ja labase trikiga tõi Ossipenko oma ettevõtted tule alt välja ja jättis uurijad pika ninaga.

Skeemitajad on aastaid ära kasutanud seaduselünka, mis võimaldab süüdistuse alla jäänud firma lihtsa vaevaga uurijate tule alt välja tuua ja omanikel terve nahaga pääseda. Kuigi probleem on teada juba ammu, pole riik selle lahendamiseks seni midagi teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles