Mängis maksudega: Läti miljonär on Eestis kohtu all (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gombergs osales kullapettuses.
Gombergs osales kullapettuses. Foto: SCANPIX

Eestis seisab kohtu ees ulatuslikus maksukelmuses süüdistatav Läti miljonär Jevgenijs Gombergs, kellel õnnestus riigilt välja petta miljoneid eurosid.

Postimees reastas hiljaaegu kümme suuremat maksupettust, mille hulgas oli ka juhtum, kus kullaärimees Anton Tšaštšin ja tema kaasosalised petsid riiki kulla sulatamise kaudu enam kui nelja miljoni euroga.

Toona, 2017. aasta esimeses pooles, mil kullaärimehed kohtus süüdi mõisteti, oli aga pooleli veel üks teine uurimine Gombergsi üle, kes on nüüdseks ka Eestis kohtukullu ette jõudnud, kirjutab Äripäev.

Kuigi Gombergsi sõnul ei olnud tal kogu loos mingit rolli, kuna ta on vaid pensionär, näitas uurimine, et lätlasel ja pettuse korraldanud Tšaštšinil olid usalduslikud suhted.

Lisaks tuli välja, et Gombergsi firma osales teadlikult kullamüügi pettuses, tänu millele õnnestus neil riigilt alusetult tagasi nõuda 3,1 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles