Käivitus Nord Streami teine gaasitoru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasiterminal Lubminis Saksamaal.
Nord Streami gaasiterminal Lubminis Saksamaal. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval käivitati ametlikult Läänemere-aluse gaasijuhtme Nord Stream teine toru, mis tähistab integreeritud kahetorulise süsteemi valmimist.

Gaasiventiil keerati lahti Venemaal Soome lahe kaldal paikneva Portovaja kompressorjaama juhtimiskeskusest, edastas Interfaxi korrespondent.

Nord Streami 1220-kilomeetrine trass kulgeb Läänemere põhja mööda Venemaalt Saksamaale.
Nord Stream AG tegevdirektor Matthias Warnig ütles tseremoonial: «Mul on hea meel teatada, et me oleme ambitsioonika infrastruktuuriprojekti valmis ehitanud, püsides ajagraafikus ja eelarve piires.

Vaadates mitmeid teisi Euroopa torujuhtmete projekte, mis on erinevates planeerimisetappides, on Nord Stream kindlasti verstapostiks - nii projekteerimise, ehitamise, turvalisuse kui ka keskkonnaalase nõuetekohasuse mõttes.»

Nord Streami torujuhtmete süsteem peaks järgmised 50 aastat transportima Venemaalt Euroopasse kuni 55 miljardit kuupmeetrit maagaasi aastas. Esimene gaasitoru alustas tarneid Euroopasse 2011. aasta novembris.

Šveitsis registreeritud Nord Stream AG-st kuulub 51 protsenti Vene riigi omanduses olevale gaasiettevõttele Gazprom, Saksa ettevõtetel BASF ja E.on Ruhrgas on kummalgi 15,5-protsendine osalus ning Hollandi ettevõttel Nederlandse Gasunie ja Prantsuse ettevõttel GDF Suez on kummalgi üheksaprotsendiline osalus.

Gazpromi ja Nord Streami esindajad on rääkinud veel kahe toru võimalikust ehitusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles