Ligi osaleb euroala rahandusministrite kohtumistel

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu rahandusministrid.
Euroopa Liidu rahandusministrid. Foto: SCANPIX

Rahandusminister Jürgen Ligi osaleb täna ja homme Luxembourgis Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) avakoosolekul ning euroala ja ELi rahandusministrite kokkusaamistel.

Tänasel juhatajate nõukogu avakoosolekul valitakse ESMi esimeheks eurogrupi president Jean-Claude Juncker ja tegevdirektoriks nimetatakse Klaus Regling, määratakse ESMi töökord.

Seejärel koguneb eurogrupp, et arutada finantsabi saanud ja vajada võivate riikide olukorda. Kinnitatakse Portugali abiprogrammi vaheülevaade, arutluse all on Hispaania ja Küprose programmi tulevik. Viimaseks päevakorrapunktiks on euroala tuleviku arutelu.

Homme toimub Euroopa Liidu rahandusministrite nõukogu (ECOFIN) istung, kus vaadatakse üle finantstehingute maksu tõhustatud koostöö algatuse hetkeseis. Eesti valitsus on avaldanud soovi koostööga liituda.

Lisaks tutvustab Euroopa Komisjon ELi finantshuvide kaitsmise ettepanekut kriminaalõiguse abil. Arutluse all on ka krediidiasutuste ja investeerimisühingute usaldusnormatiivide eelnõud ja toimub mõttevahetus Euroopa poolaasta protsessi tõhustamiseks. Eesti toetab Euroopa poolaasta eelarve- ja majandusstruktuuri koordineerimise protsessi ning peab selle tõhustamist väga oluliseks. Veel valmistakse ette seisukohad G20 rahandusministrite ja keskpankade presidentide kohtumiseks ning IMFi ja Maailmapanga aastakoosolekuteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles