Eesti Ehituse tütarfirma ostis pool kinnisvaraarendajast

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ehitus.
Eesti Ehitus. Foto: Toomas Huik

Eesti Ehituse tütarettevõte Linnaehitus ostis ASilt Arealis 50 protsenti tolle kinnisvaraarendusega tegelevast Unigatest.


OÜ Unigate on Eestis registreeritud ettevõte, mis tegutseb kinnisvaraarenduse (elamuehitus) tegevusvaldkonnas. Ettevõtte majandustegevus on seotud tema omandis olevate kinnistute arendamistegevusega, mis asuvad Tallinnas Paekalda tänaval.

Osalus OÜ-s Unigate soetati vastavalt Eesti Ehitus kontserni strateegilistele eesmärkidele. Strateegia kohaselt on kontsern 2009-2010. aastal valmistumas ette
Eesti kinnisvaraturu uueks võimalikuks tõusuperioodiks pärast 2010. aastat.

Seetõttu luuakse kontserni tütarettevõtetesse kinnistuportfell, mis võimaldab õigel ajal alustada elamuarendust turusentimendi muutumise korral.

Tehing on tehtud seotud osapooltega. AS Arealis on emitendi tuumikaktsionäri AS Nordic Contractors tütarettevõte. Tehingutingimuste kohaselt tasutakse
ettevõtte osa eest fikseerituna 20 000 000 krooni ning
arendustegevuse tulemusest sõltuv muutuvosa järgmiste majandusaastate jooksul.

Fikseeritud ja muutuvosa väärtuse koguhinnang tehingu sõlmimise ajal on võrreldav tehingu toimumise järgselt AS-le Linnaehitus kuuluva proportsionaalse osa OÜ Unigate kinnistute turuväärtusega. Sõltumatu hindaja poolt antud hinnangu kohaselt on turuväärtus ligikaudu 47 500 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles