Makstavate arvete hulk kasvab

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved
Arved Foto: Elmo Riig / Sakala

Ettevõtete finantsprotsesside ja elektroonse arveldusega tegelev Itella Information hindab Eesti Panga statistikale toetudes, et Eestis aastas saadetavate arvete hulk on kasvanud umbes 10 protsenti.

Kui 2011. aastal saadeti Eestis 55 miljonit arvet, siis käesolevaks aastaks prognoosib Itella 61 miljonit arvet.

Vaadates Eesti Panga finantssektori statistikat selgus, et Eestis on arvete hulk kasvamas ja inimesed ning kogu majandus seega aktiivsemad võrreldes mullusega, sõnas Itella tootejuht Andres Lilleste.

Käesoleval aasta arvete hulka hinnates toetub arveldusfirma aasta esimese kahe kvartali põhjal koostatud Eesti Panga avalikule statistikale. Ettevõtte hinnangul on kõikide otsekorralduste, 30 protsendi maksekorralduste ja viie protsendi kaardimaksete aluseks arved.

Lilleste sõnul on pisut üllatav otsekorralduse mahtude aeglane kasv Eesti turul. «Kahe aastaga on kuine pankadesse liikunud nõuete maht kasvanud vaid 100 000 nõude võrra. Arvestades toote lihtsust ja mugavust maksjale arvasime, et kasv on märksa suurem,» räägib ta.

Eesti Panga koostatav finantssektori statistika hõlmab peale valitsussektori ka  finantseerimisasutuste, krediidiasutuste, ettevõtete ja kodumajapidamiste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles