Kreeka jätkab kreeditoridega läbirääkimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka inimesed on viimaste aastatega kõige enam vaesustunud.
Kreeka inimesed on viimaste aastatega kõige enam vaesustunud. Foto: SCANPIX

Kreeka läbirääkimised oma rahvusvaheliste kreeditoridega jätkuvad järgmisel nädalal, kuna kulutuste kärpimise programmi osas ei ole kokkulepet veel saavutatud, teatas Kreeka rahandusminister laupäeval.

«Me jätkame järgmisel nädalal,» ütles Yannis Stouraras pärast kohtumist peaminister Antonis Samarasega.

Stournaras, kes kohtus varem laupäeval Kreeka kreeditoride esindajatega, kinnitas, et endiselt on erimeelsusi kokkuhoiuprogrammi üksikasjade osas. Kreeka peaks 2013. ja 2014. aastale kavandatud programmiga hoidma kokku ligi 13,5 miljardit eurot.

Rahandusministeeriumi allika sõnul saavutati laupäeval Euroopa Liidu, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga (ECB) esindajatega teatud edu.

«Kõnelused jätkuvad järgmisel ja ülejärgmisel nädalal. Me ei ole veel paketti kinni pannud, kuid me oleme sellele lähedal,» lisas allikas.

Kokkuhoiumeetmetes kokku leppimine on Kreeka jaoks vajalik 31,5 miljardi euro suuruse osamakse saamiseks EL-i ja IMF-i teisest abipaketist.

Kreeka vajab kiiresti raha, et rekapitaliseerida pangad ja maksta olulisemad kodumaised võlad, mis ulatuvad ligi kaheksa miljardi euroni.

Valitsus avalikustas sel nädalal täiendavalt 7,8 miljardi euro ulatuses eelarvekärpeid 2013. aastaks, kuid audiitorid on väidetavalt seadnud kahtluse alla neist umbes 3,5 miljardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles