Nõmme kalleim maja maksab miljoni

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Nõmme aedlinnas..
Tänav Nõmme aedlinnas.. Foto: Peeter Langovits.

Nõmme kalleim, miljon eurot maksev maja on 350-ruutmeetrine sõjaeelsest Eesti Vabariigist pärit villa.

Kinnisvarakonsultant Angela Viraki sõnul on hoone renoveeritud sama põhjalikult ja täpselt nagu ainulaadne uunikumauto. «Osade ruumide sihtotstarvet on muudetud kaasaegsemaks, näiteks on juurde tulnud kino- ja piljardisaal ning veinikelder,» ütles Virak ja lisas, et ehitusmehed läbisid spetsiaalse koolituse, et tulemus oleks ajastutruu.

«Maja on kallis aga täiesti ainulaadne ja esindab täpselt esimese vabariigi aegset stiili, mis Nõukogude ajal läks enamikust sarnastest majadest kaduma,» ütles Virak.

Art Deco stiilis mööbel ja sisustus on kas originaal või eritellimusel valmistatud. Hoone krunti kaunistab kujur Jaak Soansi pronkstaies «Jaanalind», mis on tellitud ning valmistatud kinnistu eripära ja värvigammat silmas pidades.

Aadressil Vabaduse pst 109 asuvale ligi 3000 ruutmeetrisele krundile rajatud hoone projekteeris 1930nendate aastate tipparhitekt Eugen Sacharias ning see renoveeriti 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles