LHV: Eesti Ehituse aktsiale on neutraalne soovitus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ehituse vana logo.
Eesti Ehituse vana logo. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eilne uudis Eesti Ehituse nimevahetusest ning välisturgudel laienemisest firma aktsiat LHV silmis paremaks ei teinud.


Nordecon International, vana nimega Eesti Ehitus, teatas eile lisaks nimevahetusele, et plaanib 2013. aastaks 50 protsenti oma müügitulust teenida väljastpoolt Eestit. Ühtlasi vihjati võimalusele, et Lätis, Leedus, Ukrainas ning Valgevenes laiendatakse tegevust üleostmiste teel.

Kuigi plaanid on suured, ei soovita LHV firma aktsiat osta ega müüa. «Eesti Ehituse aktsiale on LHV-l neutraalne soovitus, mis tähendab, et me ei oota lähiperspektiivis olulist tõusu ega ka märkimisväärset langust,» märkis LHV analüütik Sten Pisang.

Ta lisas siiski, et nimevahetus tuleb firmale kindlasti kasuks. «Arvestades, et eesmärgi üks osa kätkeb endas poole tulude teenimist väljaspool Eestit, siis võiks ettevõtte nimi olla rahvusvahelisem kui seda on Eesti Ehitus,» märkis ta, lisades, et praegune vaikne aeg ehitusturul on mõistlik aeg nimevahetuse tegemiseks.

«Nimemuutusel mingit finantsilist mõju ettevõttele ei näe, pigem seisneb Eesti Ehituse ehk tulevase Nordeconi tugevus nende referentsides,» ütles Pisang veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles