Neli suurpanka võtsid turuosa juurde

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank
Nordea Pank Foto: Toomas Huik

Eestis tegutseva nelja suurema panga turuosa kasvas selle aasta esimesel poolel nii laenu kui ka hoiuste turul, selgub Finantsinspektsiooni värskest ülevaatest.

30. juuni seisuga oli Swedbanki, SEB, Nordea Panga ja Sampo Panga turuosa laenuturul 92 protsenti võrrelduna 88 protsendiga 2011. aasta lõpul ning hoiuste turul 88 protsenti võrrelduna 85 protsendiga aastavahetusel.

Laenuturul kasvatas enim, neli protsendipunkti 19 protsendini, oma turuosa Nordea Pank, SEB kasvatas turuosa kahe protsendipunkti võrra 23 protsendini ning Sampo panga turuosa langes ühe protsendipunkti võrra üheksa ning turuliidri Swedbanki turuosa samuti ühe protsendipunkti võrra 41 protsendini.

Hoiusteturul suutis Swedbank oma 46protsendilist turuosa säilitada nagu ka SEB ja Sampo vastavalt 21- ja 12-protsendilist turuosa. Nordea kasvatas hoiuste turuosa kolme protsendipunkti võrra üheksa protsendini.

Eraisikute laenuturul kasvatasid neli suurpanka turuosa 96 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles