Koolitaja: pankrot on enamasti suheteprobleem

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrot.
Pankrot. Foto: SCANPIX

«Pankrot on enamasti suheteprobleem,» ütles Estonian Euromanagement Institute direktor Marju Unt kasvuettevõtjate päeval.

Unt rääkis, et pankrotiga on seotud hulk müüte ja kõige tuntum on see, et pankroti läbimine teeb tugevamaks. «Teeb, aga need, kes surevad, nendest me ei saa enam kunagi teada,» ütles Unt. «Kui kriitik «tapab» ära noore muusiku, ei pruugi muusik enam kunagi tõusta.»

Pankrot ei ole force majeure ega tule kallale meile nagu maavärin, rääkis Unt. «Minu hinnangul on pankrot eelkõige ja enamasti suhteprobleem. Kui teile kuulutatakse välja pankrot, siis sellepärast, et teie võlausaldajad ei taha enam teid taga ajada ja neil sai küll teie lõputust põgenemisest ja väljalülitatud mobiiltelefonist.»  

Unt ütles, et suhted on äri aluseks. «Soovitan suhteid mitte rikkuda, vastata meilidele, soovitavalt viisakalt,» rääkis ta. «Sest kunagi ei tea, millal inimene, kelle just pikalt saatsid, saab su parimaks äripartneriks või osutub su tütre boyfriendi isaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles