Pankur ja arhitekt soovivad Kesselaiu ellu äratada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesselaid asub mandri ja Muhumaa vahel.
Kesselaid asub mandri ja Muhumaa vahel. Foto: kaart.postimees.ee

Pikki aastaid vaid saarevahi päralt olnud Kesselaiu esimesteks uuteks asukateks saavad investeerimispankur Gert Tiivas ja arhitekt Indrek Allmann, kes rajavad saarele suvekodu.

«Meie pikemajalisem eesmärk on Kessele elu tagasi tuua,» ütles Oma Saarele East Capitali Balti esinduse juht Gert Tiivas, kelle abikaasa vanavanemad on Kesselaiult pärit ja kes on juba mitu aastat teinud saarel ettevalmistusi suvekodu rajamiseks.

Tiivase sõnul on esmane ülesanne luua infrastruktuur, mis tähendab elektrienergiat, veevarustust ja eeskätt korralikku ligipääsu lautri näol.

«Niiviisi vee sees solberdada poole nabani ei ole väga lõbus,» rääkis Tiivas, kes avaldas lootust, et infrastruktuuri arendamisega tulevad kaasa kõik ajalooliste talukohtade maaomanikud.

Gert Tiivasega kinnistut jagav mulgi päritolu arhitekt Indrek Allmann ütles, et tema nägemus on taastada talukoht struktuurilt ja olemuselt võimalikult ajastutruult, kasutades samas ka tänapäevasemat arhitektuurset keelt.

«Esimese asjana tegime seal vana pukktuuliku vundamendile pukktuulikut meenutava asja, mis töötab meil elektrit tootva üksusena. Kui vanasti jahvatati seal vilja, siis nüüd on seal päikesepaneelid ja võib-olla tuleb kunagi kõrvale ka väikene elektrituulik,» rääkis Allmann.

Muhu valla arendusnõuniku Aado Keskpaiga sõnul suhtub vald Kesselaiul suvitusasustuse tekkimisse hästi. «Meie poolt on tervitatav, et seal tugevneb sotsiaalne kontroll, sest alati on oht, et tehakse kasvõi näiteks metsikult tuld, nii et kogu saar maha põleb,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles