Pankade jagunemine puudutaks Nordeat

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea logo
Nordea logo Foto: SCANPIX

Juhul kui Erkki Liikase töörühma pakutud pankade jagamine nn tavapangaks ja investeerimispangaks ellu viia, puudutaks see põhjamaade pankadest ainult Nordeat, kirjutab Kauppalehti.

Ettepanekute kohaselt oleks pankade jagunemine on kohustuslik ainult siis, kui finantstehingud moodustavad panga tegevuses olulise osa, 15 kuni 25 protsenti varade mahust või need ületavad 100 miljardit eurot.

Põhjamaade suurima panga, Nordea investeerimisportfelli maht oli eelmise aasta lõpu seisuga 254 miljardit eurot, mis moodustas 35,5 protsenti panga varade mahust. Piiri peal on ka Sampo panga omanik Danske, kelle investeerimisportfelli maht oli 117 miljardit eurot, mis moodustas 25,4 protsenti grupi varade mahust.

Swedbank ASi emapanga investeerimisportfell oli 33 miljardit eurot ehk 15,9 protsenti varade mahust ja SEB grupi portfelli maht 43 miljardit eurot, mis on 16,1 protsenti varade mahust.

Erkki Liikase juhitud töörühm avalikustas teisipäeval ettepanekud Euroopa pangandussektori struktuurseteks muutusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles