Vaata, millised on Tallinna parimad ettevõtted

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi Tudish Piip kampaania reklaam.
Rimi Tudish Piip kampaania reklaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus kuulutas eile õhtul välja Tallinna ettevõtlusauhindade võitjad.

Tänavuine säravaim startija on Stagecraft OÜ. 2009. aastal loodud firma on spetsialiseerunud kostüümide ja dekoratsioonide tootmisele ning lavatehniliste teenuste pakkumisele.
Stagecraft OÜ juhatuse liige Silver Simmer tõdeb, et kui firma alustas kolme töötaja, siis tänaseks on see kasvanud 30ni. Ettevõtte toodangust eksporditakse hetkel ligi 85 protsenti, Eestis on teenust osutatud näiteks Nukuteatrile, ühtlasi valmis ettevõtte käe all 2010. aasta Tallinnas toimunud Euroopa Filmiakadeemia auhinnagaala lavadekoratsioonid.

Aasta töökohtade looja tiitliga pärjati Estanc AS. 100 protsenti Eesti kapitalil põhineva ettevõtte Estanc AS põhitoodanguks on survemahutid, tehnoloogilised mahutid ja kütusemahutid. Ettevõte on aastaga loonud 30 uut töökohta.

Vastutustundliku ettevõtte tiitli sai AS Swedbank, kes on süsteemselt ning järjepidevalt viimaste aastate jooksul integreerinud vastutustundlikkuse põhimõtteid enda äritegevusse ja kogukonna arengusse.

Vastutustundliku ettevõtte konkursi raames anti välja ka laste- ja noortesõbraliku ettevõtte eriauhind, mille pälvis Rimi Eesti Food AS.

Parima arendusprojekti tiitli pälvis tänavu Eesti Meremuuseum Lennusadama vesilennukite angaaride ja sadamaala rekonstrueerimise eest. Lennusadama angaaride säilitamine kujunes insener-tehniliselt äärmiselt keerukaks projektiks, kuhu kaasati kokku sadu teadlasi, insenere ja ehituseksperte. Raudbetoonkoorikust vesilennukite angaaride rekonstrueerimisega taastati unikaalne arhitektuurimälestis ning taasavati ajalooline sadam.

Parimaks koostööprojektiks nimetati projekt «IKT Ekspordiklaster», mille eestvedajaks on  MTÜ IKT Demokeskus ja AS Technopolis Ülemiste. Projekti eesmärgiks on toetada Eestis väljatöötatud e-lahenduste eksporti ning tõsta Eesti kui infotehnoloogiariigi nähtavust rahvusvaheliselt. Projekti koondunud juhtivad Eesti info- ja telekommunikatsiooniettevõtted tutvustavad oma edulugudeks kujunenud tooteid Ülemiste City innovatsioonikeskuses asuvas eraalgatuslikus IKT Demokeskuses. Tänaseks on projekti välisturgudele suunatud tegevused koondatud kaubamärgi e-Estonia alla, mille tulemuseks on kõrgetasemelised ärikontaktid ning edukad rahvusvahelised koostööprojektid.

Parimaks turismiteoks tunnistati Tallinna Teletorni arendamine turismiatraktsiooniks. Legendaarsest Tallinna Teletornist kui Eesti taasiseseisvumise ühest sümbolist on saanud paljude võimalustega elamuskeskus nii kohalikele kui väliskülalistele. Põnev ekspositsioon on meelitanud tänaseks kohale juba üle 150 000 huvilise.

Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga sai rakendusliku teadustöö tiitli valguspadi lightning– teadustöö käigus viidi TTÜ Biorobootika Keskuses läbi teostavusuuring valgust kiirgavate ja helisid esitavate patjade tootmiseks ning esmaste prototüüpide loomiseks, mis on üheks sammuks teel interaktiivsete tekstiilide kasutamisvõimaluste osas. Teadustöö juht on Rasmus Raag, töö täitjad Jaan Rebane, Mihkel Läänelaid ja Kristjan Parve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles