Parts arutas Serbia peaministriga põlevkivialast koostööd

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts kohtus täna Belgradis Serbia peaministri Ivica Daciciga.
Juhan Parts kohtus täna Belgradis Serbia peaministri Ivica Daciciga. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtus täna Belgradis Serbia peaministri Ivica Daciciga, kellega muuhulgas arutati põlevkiviga seotud koostöö võimalusi Eesti ja Serbia vahel.

Serbias on mitu põlevkivimaardlat ning riik on peaministri sõnul huvitatud põlevkivi kasutuselevõtust õli või ka elektri tootmiseks. Serbia pool on väljendanud huvi põlevkivi kasutuselevõtul Eestiga koostööd teha. Eesti huvi Serbias on pakkuda oma Enefit tehnoloogiat ning võimalusel saada põlevkivivaru kasutusõigusi. Kohtumisel osalesid ka Eesti Energia ja Enefiti esindajad.

Eesti on huvitatud ka IKT alasest koostööst Serbiaga. Eestil on väga head kogemused e-riigi juurutamisel ning siinsed lahendused toetavad reforme, riigi toimimist, läbipaistvust ja võitlust korruptsiooniga. E-riigi toimimise aluseks on X-tee lahendus, mille Eesti 2010. aastal Serbiale kinki ja mille rakendamisel on Eesti valmis Serbiale ka abi osutama.

Kohtumisel peaministriga tõstatas Parts ka Eesti investeeringute kaitsega seotud teema.

Parts kohtus täna Belgradis ka Serbia energeetika-, arengu- ja keskkonnakaitseministri Zorana Mihajlovici ja väliskaubanduse ning telekommunikatsiooniministri Rasim Ljajiciga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles