Endised Nokia töötajad said uue nutiplatvormi arendamiseks 200 miljonit dollarit

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MeeGo platvormi kasutav Nokia nutitelefon N9.
MeeGo platvormi kasutav Nokia nutitelefon N9. Foto: SCANPIX.

Endiste Nokia töötajate poolt loodud Jolla nimeline ettevõte kogus MeeGo-l põhineva nutiplatvormi arendamiseks 200 miljoni dollari väärtuses investeeringuid.

Rahastajate nimesid ei soostunud ettevõte veel nimetama, kuid nende hulgas pidavat olema mitmeid erinevaid suuri tehnoloogiaettevõtteid ja edasimüüjaid, kirjutab ZDNet.

MeeGo näol, mille põhjal uus operatsioonisüsteem luuakse, on tegu platvormiga, mille Nokia koos Inteliga välja arendas, kuid aasta tagasi Windows Phone’i kasutuselevõtuga hülgas.

Jolla arenduskeskus rajati Hong Kongi ning uus,  koodnime «Sailfish» kandev  ning peamiselt Hiina turule suunatud platvorm peaks valmis saama juba järgmiseks kevadeks.

Huvi selle vastu on tundnud juba mitmed Hiina telefonitootjad, iOSi ja Androidi globaalsete patendivaidluste valguses loodab Jolla mobiilitööstuses uue operatsioonisüsteemiga  veel laiemat huvi tekitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles