Printerimüügi kasumlikkus annab HP-le ümberkorraldusteks aega

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP logo.
HP logo. Foto: SCANPIX

Hewlett Packardi juht Meg Whitman on lubanud ettevõtte fookuse aina kahanevalt PC-turult kasvavatele ärisuundadele juhtida, aega selleks annab printerite ja nende lisatarvikute pealt teenitav kasum.

Eelmises kvartalis anges Hewlett Packardi personaalarvutite müük 10 protsendi võrra ning kasum lausa 28 protsendi võrra, kirjutab Reuters.

Kuigi ka printerite müük kahanes samal perioodil 2,7 protsendi võrra, suurenes teenitud kasum eelmise aasta sama perioodiga võrreldes aga lausa 8 protsenti.

Antud allüksuse käive moodustas HP aastasest käibest ühe viiendiku ning lausa 35-40 protsenti ettevõtte kogukasumist.

Ettevõtte tegevjuht Meg Whitman on viimastel kuudel lubanud teha firmas radikaalseid muudatusi, üritades maailma suurimat PC-tootjat ümber positsioneerida mobiilsetele seadmetele ja äriteenuste sektorile, printerimüügi kasumlikkus annab Reutersi hinnangul ettevõttele muudatusteks aega juurde.

Samas ei saa HP printerimüügi pikaajalises stabiilsuses väga kindel olla, kuna see on globaalselt juba pikka aega näidanud langusemärke ning samas on plahvatuslikul kasvuteel 3D-printerite turg. Kui eelmisel aastal hinnati selle suuruseks 1,7 miljardit dollarit, siis seitsme aastaga on see analüütikute hinnangul peaaegu neljakordistumas.

Kuigi HP-l on ressursse, et väikese turu suuri tegijaid üles osta ning seega ka turu kasvust ja teenitavatest kasumitest osa saada, pole ettevõtte positsioon antud sektoris väga kindel.

Augustis lõpetati koostööleping Stratasysiga, mis tootis HP-le 3D-printereid juba 2010. aastast saadik, mingeid konkreetseid edasisi tulevikuplaane antud sektoris ei ole ettevõte aga veel avalikustanud..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles