Maksuametnik: jälgisime terve päeva lillepoe tegevust

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillepood.
Lillepood. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

MTA kontrolliosakonna juhtaja kt Kaido Lemendik ütles Tallinna ettevõtluspäeval, et kui on kahtlus, siis jälgib maksuamet ettevõtet terve tööpäeva jooksul.

Ta tõi näiteks juhtumi lilleäriga: ühte lillemüügiputkat jälgisid maksuametnikud naistepäeval ja selgus, et seal müüdi ühe päeva jooksul lilli 7000 euro eest. Samas oli ettevõte deklareerinud aasta tagasi terve märtsikuu käibeks vaid 2000 eurot. Kui meil kahtlus on, et käivet varjatakse, siis istume seal kõrval terve lahtioleku aja, ütles Lemendik.

Lood, kus maksuametnike eest lausa põgenetakse, pärinevad ka otse elust enesest.

«Kord läksime kontrollima üht ehitusobjekti ja 2-3 ehitajat põgenesid üle aia. Kätte saades väitsid nad, et nemad on hoopis müüjad kõrvalasuvalt turult. Olid küll üsna värvised, aga oma jutu järgi arbuusimüüjad,» rääkis Lemendik. Üldse on nii, et MTA kontrollitud ehitusfirmades lausa 26 protsenti töötajatest on «esimest» päeva tööl. «Neid on õpetatud nii ütlema, kui kontroll tuleb,» lisas Lemendik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles