Pankur: ettevõtte alustamine ja käigus hoidmine Eestis on imelihtne

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

«Ettevõtte alustamine ja käigushoidmine on Eestis imelihtne,» ütles Swedbanki väikeettevõtete panganduse juht Kaarel Aus Tallinna ettevõtluspäeval.

«Meil on 40 000 pikaajalist töötut, kes ei lähe kunagi Skypesse tööle ega hakka ka kunagi tehasetööliseks,» rääkis Aus. «Neljandik Eesti töölkäijatest saab küll palka mikroettevõtetest, kuid seda on muu Euroopaga võrreldes liiga vähe. Võiks olla rohkem – just see on koht, kus rakendada mitte väga kõrgelt kvalifitseeritud inimesi. Seda saame teha meie, sest välisinvestor ei tule Setomaale tehast looma, küll aga on seal võimalik teha midagi väikest.»

Aus ütles, et ta kuuleb tihti arvamust, et ettevõtlus on riskantne ja keeruline, kuid üldjuhul ei ole see nii. «Kõik ei pea looma IT või kõrgtehnoloogia ettevõtteid,» ütles ta. «Ei ole vaja hakata järgmist Skype looma, piisab täitsa väikesest juuksuri- või pagaritöökojast.»

Aus ütles, et ettevõtlus on just nii riskantne kui seda ise teha. «Kui sa ei investeeri üle, siis ei ole neid riske. Äri lõpetab tegevuse, aga elu läheb edasi. Alati on võimalik alustada uut äri või minna tööle,» rääkis Aus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles