Teenindusettevõtete arv kasvas kriisiga 2,5 korda

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenindusettevõtteid tuli majanduskriisiga tublisti juurde
Teenindusettevõtteid tuli majanduskriisiga tublisti juurde Foto: Mihkel Maripuu

Viimase viie aastaga on Eestis ettevõtlus tublisti kasvanud. Teenindusettevõtete arv on SEB kinnitusel kasvanud koguni 2,5 korda.

2008-2012 aasta vahel on tublisti kasvanud eestimaalaste ettevõtlusaktsiivsus, eriti on kasvanud mikroettevõtete osakaal. «Majanduslik surutis, mis on toonud suuremat aktiivsust ettevõtlusesse, on hea näitaja,» tõdes SEB juhatuse esimees Riho Unt ettevõtete tervisest rääkides.

Sektoriti on kõige  kiiremini kasvanud teenindusvaldkond, kus 2008. aastaga võrreldes on ettevõtteid 2,5 korda rohkem. Tõsi, tegemist on ka valdkonnaga, kus lisandväärtus inimese kohta on kõige väiksem, kuna Eesti juuksur ei saa oma töö eest küsida nii palju kui tema kolleeg Rootsis. Erinevalt näiteks sahatootjast, kes võib oma kaupa müüa täpselt sama hinnaga nagu teevad seda põhjamaised konkurendid.

Info ja side valdkonnas kasvas ettevõtete arv 60 protsenti, põllumajanduses kolmandiku, tööstuses viiendiku. Kaubandusettevõtete arv kasvas 13 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles