Parts nõuab interneti sihtasutuselt 40 000 eurot toetusraha tagasi

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas möödunud nädalal otsuse nõuda Eesti Interneti Sihtasutuselt tagasi suure summa - ligi 40 000 eurot - toetusrahasid, mis olid eraldatud Eesti maatunnusega domeeninimede haldamise süsteemi uuendamiseks, kirjutab ERR uudisteportaal.

Nimelt kontrollis riigi infosüsteemi amet projektiga seoses sihtasutuse korraldatud riigihankeid ning tuvastas, et toimunud on mitu riigihangete seadust rikkumist.

Selgus, et sihtasutus viis tehnilise poole hanked läbi eraldi hankemenetlusena, rakendades iga hanke korral alla riigihanke piirmäära jäävate hangete jaoks ette nähtud korda, mitte aga avatud hankemenetlust.

Kokku ületas hangitavate seadmete kogumaksumus riigihanke piirmäära ja seetõttu oleks olnud korrektne kasutada avatud hankemenetlust.

Mis puutub õigusabi hanget, siis sõlmis sihtasutus lepingu pakkujaga, kes oli oma pakkumise saatnud kuus päeva pärast ettenähtud tähtaega.

Kokkuvõttes otsustas ministeerium möödunud nädalal, et sihtasutusel tuleb tagasi maksta 25 protsenti tehnilise poole hangete ja 5 protsenti õigusabi hanke kogumkasumusest - kokku 39 756 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles