Vaata, kes on Äripäeva hinnangul 10 eesti rikkamat inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse rikaste TOPi teiselt positsioonilt võib leida ärimees Oleg Ossinovski.
Tänavuse rikaste TOPi teiselt positsioonilt võib leida ärimees Oleg Ossinovski. Foto: Peeter Langovits

Ajaleht Äripäev hindab oma täna avaldatud iga-aastases edetabelis Eesti rikkaimaks inimeseks teist aastat järjest kaubandus- ja kinnisvaraärimhe Hillar Tederi, kelle varanduse väärtuseks on lehe hinnangul 350 miljonit eurot.

Teisele kohale on Äripäev paigutanud Spacecomiga seotud transiidiärimees Oleg Ossinovski, kelle varanduse suuruseks hindab leht 223,7 miljonit eurot. Möödunud aastal oli Ossinovski edetabelis kolmandal kohal.

Mullu tabelis teisel kohal olnud BLRT Grupi suuromanik Fjodor Bermani paigutas Äripäev tänavu kolmandaks, tema varanduse suuruseks märgib leht 182,2 miljonit eurot.

Tabeli neljandal kohal on 133,8 miljoni euroga Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus.

Viru Keemia Grupi suurim aktsionär Priit Piilmann on 132 miljoni euroga tabelis viies.

Äripäeva rikaste TOP10:

1. Hillar Teder 350,0
2. Oleg Ossinovski 223,7
3. Fjodor Berman 182,2
4. Toomas Annus 133,8
5. Priit Piilmann 132,0
6. Armin Karu 112,5
7. Sonny Aswani 109,9
8. Marcel Vihmann 107,1
9. Margus Kangro 104,4
10. Sergei Glinka 104,1

Börsifirmade suuromanike osaluse väärtuse aluseks on leht võtnud börsifirmade turuhinna septembri alguse seisuga, seda ka juhul kui börsifirmas osalust omav ettevõtja on oma valdusfirma aruandes arvestanud osaluse väärtuseks mingi muu summa.

Börsil mitte noteeritud firmade puhul on leht umbes pooltel juhtudel ettevõtete väärtuseks võtnud firmade raamatupidamisliku väärtuse, millele on liidetud viiekordne 2010. - 2011. aasta keskmine kasum. Kahjumlike firmade puhul on leht võtnud ettevõtte väärtuseks vaid raamatupidamisliku väärtuse. Erakorraliste kasumite ja kahjumite puhul on leht numbreid korrigeerinud.

Üksikutel juhtudel on leht ümber arvestanud ka ettevõtete varade väärtuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles