Ažubalis: Maastrichti kriteeriumid on tähtsad majanduse stabiilsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audronius Azubalis
Audronius Azubalis Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Audronius Ažubalis ütles neljapäeval, et Leedu jaoks on Maastrichti kriteeriumide järgimine tähtis mitte üksnes euro kasutuselevõtu, vaid ennekõike majandusliku stabiilsuse kindlustamise nimel.

Ažubalis toonitas New Yorgis toimunud maailma liidrite foorumi diskussioonil fiskaaldistsipliini ja energeetilise julgeoleku tähtsust Euroopa Liidu tuleviku jaoks, vahendas Leedu välisministeerium.

«Leedu üritab täita Maastrichti kriteeriume ning viia ellu ranget fiskaalpoliitikat,» kinnitas minister.

Ta märkis, et Põhjamaade ja Balti riikide tugevnev koostöö fiskaalpoliitika elluviimisel võiks olla eeskujuks teistele Euroopa Liidu riikidele, kes majandusraskustega silmitsi seisavad.

Ažubalise sõnul garanteerib euro stabiilsuse EL-i liikmesriikide poliitiline otsustavus kindlustada selle järelevalvemehhanismide rakendamine.

Ta osutas samuti, et Baltimaade majanduse kiireima kasvu jaoks on eriti tähtis ületada regiooni energeetiline isolatsioon.

«Leedu tänase valitsuse peamiseks prioriteediks on energeetiliste projektide – veeldatud maagaasi terminali, uue tuumaelektrijaama ehitamise, elektriliinide ja gaasijuhtmete ühendamine EL-iga,» kinnitas Ažubalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles