Kallas: EL lubab jõulisemalt kaitsta lennufirmade huve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas ütles neljapäeval, et Euroopa Liit (EL) tahab karmistada reegleid, mis tagaksid ausa konkurentsi ja kaitseksid ühenduse lennufirmasid.

Ta ütles, et standardsed «ausa konkurentsi klauslid» lülitatakse kõigisse EL-i ja kolmandate riikide kahepoolsetesse lennunduslepetesse.

Paljud riigid piiravad väliskapitali osalust lennufirmades, USA-s on see piirang 25 ja EL-is 49 protsenti. Kallase sõnul takistab see piirang lennufirmadel uue kapitali hankimist ja ühinemist, mistõttu on aeg selle probleemiga tegelda.

Transpordivolinik tõdes, et Euroopa lennufimad on majanduskriisi tõttu tublisti kannatanud, mistõttu nende konkurentsivõimet on vaja parandada, et nad suudaksid võistelda Aasia ja Lähis-Ida kiiresti kasvavate lennufirmadega.

«Arvestades suuri muudatusi maailma lennunduses, vajab Euroopa lennundus tõsiseid muudatusi, et arenguga kaasas käia, sest vastasel korral jääb see ajast maha.

Selleks et aidata lennufirmadel pääseda uutele turgudele, tahab EL sõlmida uued kokkulepped Hiina, Venemaa, Pärsia lahe riikide, Jaapani, India ja Kagu-Aasia riikidega. Lisaks on vaja uusi leppeid Ukraina, Aserbaidžaani, Tuneesia, Türgi ja Egiptusega,» ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles