Uuest aastast tõusevad ka Elektrilevi võrgutasud

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Peeter Langovits

Elektrilevi ei plaani aasta algusest seniseid võrgupakette muuta, küll aga tõuseb võrgutasu.

Uuest aastast turu avanemisega kallinev elektrienergia mõjutab elektriarvest umbes kolmandikku. Tihtilugu moodustab aga tarbija igakuisest elektriarvest poole või enamgi võrgutasu. Eleringi keskmine võrgutasu kerkib jaanuarist 0,15 senti kilovatt-tunni kohta. Uus keskmine võrgutasu on 1,28 eurosenti ehk 13,3 protsenti praegusest kõrgem.

Milline saab olema hinnamuutus tarbija elektriarvel, on praegu veel võimatu öelda. Eleringi võrgutasu tõusu mõju Kodu1 paketi võrgutasu hinnale on hinnanguliselt umbes paar protsenti.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann selgitas, et Elektrilevi keskmisest võrguteenuse hinnast moodustab põhivõrguettevõtja Eleringi teenuse hind ligikaudu kolmandiku. «Hetkel on uuest aastast muutuva Eleringi ja kaoelektri hinna tõttu ümbervaatamisel ka Elektrilevi võrgutasu,» kinnitas Sokmann, kelle sõnul peaksid täpsed numbrid peaksid selgeks saama selle nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles