Estonia Cell elektri hinnast: fikseeritud hind annab kindluse

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cell tehas
Estonian Cell tehas Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tarbijad peaksid elektripaketi valikul aja maha võtma ja kõik võimalused läbi kaaluma. Estonian Cell on ettevõtte juhi Lauri Raidi sõnul otsustanud elektrihinna fikseerida, kuid see lahendus ei pruugi tema sõnul kõigile sobida.

Estonian Cell toodab kõrgekvaliteedilist kemi-termo-mehaanilist haava puitmassi ning on elektrit vabaturult ostnud juba paar aastat. «Eratarbijatele saaksime soovitada aeg maha võtta ja analüüsida erinevaid pakkumisi,» rääkis Raid.

Ennekõike peaks tarbija vaatama, kas kasutab elektrit ainult pliidi ja valgustuse jaoks või ka näiteks kütteks ning kas elektrihinna kerkides on võimalik ka millegi muuga kodu soojaks saada. Pärast seda saab otsustada, kas osta elektrit fikseeritud, turu- või kombineeritud hinnaga.

«Otsuseid ei maksa teha huupi ja emotsionaalselt,» toonitas Raid. «Vast on enamik inimesi suutelised nii pika analüüsi läbi tegema.»

Estonian Cell on otsustanud oma elektri hinna fikseerida. «See annab kindluse, et tootmise omahind on teatud tasemel lukustatud. Mõnedel perioodidel kaotame, kui turuhind on madal. Teistel perioodidel jälle võidame, aga see on meie strateegiline otsus,» selgitas Raid ning lisas samas, et neil ettevõtetel, kes saavad oma tootmist sõltuvalt elektri börsihinnast suurendada või vähendada, tasub kindlasti mõelda energia ostmisele hetkehinnaga.

Nii eratarbijad kui ettevõtted peaksid otsustamisel silmas pidama ka oma sissetulekuid.

«Mõned ütlevad, et fikseeritud hind on küll mugav, aga nad ei jõua selle eest maksta ning kasutavad elektrit pigem siis, kui hind on odav. Need otsused tuleb teha sõltuvalt rahakotist ja tarbimise paindlikkusest,» märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles