Soome majandusuuringukeskus PTT: eurokriisist on näha väljapääsu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulu eripensionäri kohta on ebaproportsionaalselt suur.
Kulu eripensionäri kohta on ebaproportsionaalselt suur. Foto: SCANPIX

Soome Pellervo majandusuuringukeskuse (PTT) hinnangul on eurotsooni lagunemise ja Euroopa finantsturu kaosesse sattumise oht suve ja sügise vahel märgatavalt vähenenud ja esmakordselt on näha eurotsooni kriisist väljapääsu.

PTT ökonomisti Markus Lahtineni sõnul on Euroopa Keskpanga (EKP) väljakuulutatud piiramatu võlakirjaostu programmi väljakuulutamine pakkunud kriisiriikidele ja ka eurotsooni institutsioonidele võimaluse teha vajalikke struktuurireforme. Nüüd on vaja otsused teoks teha, et majandus hakkaks uuesti kasvama.

Lahtineni sõnul on eurotsooni viimase aja otsuste eesmärk suurendada ühisvastutust ja ühiskontrolli, ilma milleta eurotsooni olukorra stabiliseerimine ei ole võimalik.

PTT ennustab, et Soome sisemajanduse koguprodukt väheneb sel aastal 0,4 protsenti ja järgmisel aastal kasvab 0,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles