Swedbank ja LHV kergitasid pangakontoris tehtavate tehingute tasusid

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki pangakontor.
Swedbanki pangakontor. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Swedbank tõstab 1. detsembrist märgatavalt pangakontorites pakutavate teenuste tasusid, kuna neid tehinguid saab teha ka alternatiivsete kanalite kaudu.

«Eelkõige puudutab hinnakirja muudatus kontorites tehtavate tehingute hindu ehk siis neid inimesi, kes käivad kontoris makseid tegemas või toovad kontorisse euromünte,» ütles Swedbank’i pressiesindaja Mart Siilivask.

Siilivase sõnul on enamikele tehingutele, mille hinnad muutuvad olemas tasuta või odavamad alternatiivkanalid. «Näiteks makseid saab teha kas interneti- , telefoni- või mobiilipangas või automaadis,» ütles ta lisades, et sularaha saab tasuta võtta automaadist, kus saab tutvuda ka kontojäägiga. Ta tõi näite, et  müntide puhul on odavam kanda kontorisse toodud müntide summa kontole kui see sularahana välja võtta.

Pangaesindaja kinnitas, et inimesed külastavad tänu alternatiivsetele võimalustele pangakontoreid üha vähem. Enamus tehinguid tehakse elektrooniliste kanalite teel. «Võib öelda, et oleme aastatega vähendanud oma kontorivõrku ligi 30 protsenti ja ka kontorite külastatavus on vähenenud 30 protsenti. Ehk siis oleme astunud samme klientide käitumise järgi, mitte vastupidi,» ütles ta.

Swedbank näeb tulevikus oma pangakontoreid pigem nõustamiskeskustena.

Uued hinnad

Alates 1. detsembrist hakkab uue hinnakirja järgi sularaha välja võtmine kontorist maksma senise 0,4 protsendi ja miinimumsumma 1,92 euro asemel 0,5 protsenti miinimumsummaga kolm eurot.

Pangasisene makse  kontoris ja telefonipangas maksab senise 0,96 euro asemel edaspidi 1,25 eurot. Siseriiklik ja Euroopa makse eurodes kontoris ja telefonipangas suureneb 0,96 eurolt koguni 1,50 eurole. Ka grupisisene makse kontoris kallineb 0,96 eurolt 1,50 eurole.

Konto väljavõtte tegemise eest küsitakse edaspidi kontoris teenustasu 2 eurot. Praegu peab maksma 1,60 eurot.

Veel suureneb näiteks kupüüride müntideks vahetamise eest küsitav tasu, mis hakkab olema senise 0,5 protsendi asemel 5 protsenti summast. Kui klient soovib münte vahetada kupüüride vastu, tuleb tal maksta senise 1 protsendi asemel 5 protsenti.

Pangakontorites tehtavate tehingute tasud tõusevad 1. oktoobrist  ka LHV pangas. Näiteks pangakontoris tehtavate riigisiseste maksete hind kasvab 10 sendi ehk viie protsendi võrra, kahe euroni. Kontoris tehtavad välismaksed kallinevad 3,61 euro võrra ehk tervelt 56 protsenti.

Internetipangas tehtud riigisiseste tehingute hind ei muutu, välismaksed kallinevad 53 sendi ehk 12 protsendi võrra, viie euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles