Ettevõtjad on suhkrutrahviks makstud raha tagasi saanud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkru hind on mõnes kaupluses pidevalt langenud.
Suhkru hind on mõnes kaupluses pidevalt langenud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viis aastat kestnud suhkrutrahvijant on päädinud sellega, et trahvi maksnud firmad on lõpuks oma trahviraha tagasi saanud, ent viiviseid tuleb veel eraldi taotleda ning menetluskulude pärast kohtuteed jätkata, kirjutab Äripäev.

Euroopa Kohus langetas tänavu 12. juulil otsuse, milles leidis, et ettevõtjatelt ei saa üleliigse laovaru tasu nõuda, kuna Euroopa Liidu määrused olid Euroopa Liidu Teatajas nõuetekohaselt eestikeelsetena avaldamata ega olnud seega kohustuslikud.

Sellest lähtuvalt otsustas Eesti valitsus tunnistada kehtetuks üleliigse laovaru määramised ning küsida Euroopa Komisjonilt tagasi kogu üleliigsete laovarude eest makstud tasu.

Rae vallas asuva hulgikaubandusega tegeleva ASi Mobec juhatuse esimehe Ardi Viguri kinnitusel laekus trahviraha nende ettemaksukontole eelmise nädala keskel.

«Viiviste asi on segane, neid tuleb vist eraldi taotleda,» rääkis Vigur ja lisas, et tagasi makstud trahviraha ei puudutanud nende puhul ainult suhkrut, vaid ka teisi kaubagruppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles