Soovituskiri annab üüriturul eelise

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovituskiri koos eelmise üürileandja kontaktidega vähendab riske ning lubab sellevõrra teinekord ka hinna üle tingida.
Soovituskiri koos eelmise üürileandja kontaktidega vähendab riske ning lubab sellevõrra teinekord ka hinna üle tingida. Foto: Henn Soodla

Kinnisvarakonsultant Helen Silleri sõnul on õppeaasta alguses üürikorterit raske leida, kuid mõned lihtsad nipid, näiteks eelmise omaniku soovituskiri, võivad anda vajaliku eelise.

Silleri sõnul on nõudlus üürikorterite järgi kõige suurem augustis ja septembris ning novembriks peaks olukord olema juba tunduvalt rahulikum. «Kui kolimisega kannatab veidi oodata, näiteks vanemate juurest lahkumisega, siis tasub seda teha,» ütles Siller ja lisas, et ettenägelikumad üliõpilased ei andnud suve alguses üürikorterit käest või otsisid juba juunis uue.

«Kui täpselt sobivat korterit kohe saada pole, siis tuleb kas või paariks kuuks võtta asenduspind. Kaaluda võib ka linnalähedasi piirkondi, näiteks on Viimsis suuremaid kortereid vabamalt saada,» lausus Siller ja soovitas otsinguid alustada sõpradelt-tuttavatelt küsimisega ning sisestada kinnisvaraportaali sobiva korteri saabumise märguanne.

«Kuigi Eestis pole eelmiselt üürileandjalt soovituskirja küsimine veel levinud, siis tasub seda teha, sest kiri annab konkurentide ees eelise. Soovituskiri koos eelmise üürileandja kontaktidega vähendab riske ning lubab sellevõrra teinekord ka hinna üle tingida,» märkis Siller.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles