Maksuamet: tööandja tasus ehitajatele õlles ja Vana Tallinnas

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti poolt kontrollitud 829 ehitusettevõttelt laekus selle aasta esimese kaheksa kuuga 6,04 miljonit eurot ehk 25 protsenti enam makse kui eelmisel aastal samal perioodil.

Maksu- ja tolliamet kontrollib praegu kokku 829 ettevõtet, mille raames on muuhulgas läbiviidud 218 vaatlust ja selgitusi võetud 2568 inimeselt.

Kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul on kõnekas fakt, et tervelt 26% nendest 2568 inimesest, kellelt kontrollide käigus selgitusi võeti, olid väidetavalt esimest päeva või nädalat tööl. «See näitab selgelt, et ümbrikupalga probleem on ehitussektoris endiselt olemas ja sellega tuleb tegeleda. Tulevikus on siin kindlasti abi hetkel väljatöötamisel olevast töötajate registreerimissüsteemist.»

Lemendik rõhutas, et kontrollidega jätkatakse kuni ehitussektoris maksavad kõik äriühingud makse ausalt ja seda nii käibemaksu kui töötasumaksete osas. «Aus konkurents ja läbipaistvus on meie eesmärgiks ka ehitussektoris. Kindlasti ei salli me selliseid ettevõtjaid, kes töötajatele tööpäeva lõpuks mitme peale kuus pudelit õlut ja pudeli Vana Tallinnat palgaks maksavad, nagu töölised ühel ehitusplatsil revidendile tunnistasid.»

Väärteomenetlus alustati ka ühe töölise suhtes, kes maksuametnikule ehitusplatsi vaatluse käigus oma isikuandmete kohta valeütlusi andis. Maksimaalne karistusmäär sellise rikkumise eest on 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles