Rõivas: raha tuleks anda eeskätt riikide ühisprojektidele

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Taavi Rõivas.
Riigikogu liige Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Taavi Rõivase kinnitusel on Eesti üks aktiivsemaid riigiüleste projektide toetajaid ega poolda vahendite jaotamist kitsalt riigisisesteks eesmärkideks.

«Selleks, et teha tõeliselt suuri taristuprojekte nagu seda on näiteks raudtee- või energiaühenduste oluline parandamine, selleks on vaja eraldada vahendeid eelkõige riikide ühisprojektidele»  ütles Rõivas.

Rõivase sõnul on Eesti jätkuvalt huvitatud, et investeeritaks eelkõige riikide taristusse ja haridusse. «Euroopa Liidu jaoks on Eesti toetamine ühtekuuluvuspoliitika vahendite kaudu käsitletav selgelt investeeringuna, sest Eesti eesmärk on kasutada neid vahendeid maksimaalselt efektiivselt majanduse arenguks ja see tähendab, et tulevikus vajab meie majandus vähem toetust,» ütles Rõivas.

Euroopa Liidu eesistuja Küpros on esitanud uue finantsraamistiku läbirääkimispaketi, milles on erinevaid valikuid vähendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles