Päästeameti juhtide palk tõusis ligi viiendiku võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeameti avalikustatud möödunud aasta palgaandmetest selgub, et ameti juhtide palgad on aasta varasemaga võrreldes tõusnud ligi 20 protsendi võrra, ulatudes koos lisatasudega üle poole miljoni krooni aastas.

Päästeameti peadirektori Kalev Timbergi sissetulek koos lisatasude ja hüvitistega oli möödunud aastal kokku 652 724 krooni ehk ligi 54 400 krooni kuus. 2007. aastal moodustasid Timbergi palk ja lisatasud kokku veidi alla 584 200 kroonise aastasissetuleku. Seega tõusis tema palk aastaga ligi 12 protsenti ehk ligi 5720 krooni võrra kuus.

Timbergi palk ei teinud aga sugugi kõrgeimat hüpet. Tema asetäitja Ain Karafini palk ja lisatasud tõusid möödunud aastal varasemaga võrreldes 20 protsenti, küündides samuti üle poole miljoni krooni, 541 400 kroonini aastas.

Peadirektori teine asetäitja Alo Tammsalu sai möödunud aastal palga ja lisatasudena aastas kokku ligi 525 000 krooni, aasta varem oli see summa ligi 78 000 krooni võrra madalam. Seega tõusis tema aastasissetulek 17 protsendi võrra.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles, et keskmine päästeteenistuse palgakasv oli möödunud aastal 38,5 protsenti. «Kõige rohkem tõsteti möödunud aastal päästjate palkasid - kasv ulatus keskmiselt 44,2 protsendini. Neile järgnesid päästespetsialistid 36,6 protsendi ja päästevanemspetsialistid 38 protsendiga,» lisas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles