Kaubanduskoda: hindamismetoodika on vaja üle vaadata

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Palts
Mait Palts Foto: Liis Treimann

Eile avalikustatud Eesti konkurentsivõimelisemate ettevõtete edetabelist leiab kõrgetelt kohtadelt mitmeid riigiettevõtteid ja/või monopole. Kaubandus-tööstuskojal on kavas konkurentsivõime hindamise metoodika üle vaadata.

Kaubandus-töötuskoja peadirektor Mait Palts ütles, et ettevõtete konkurentsivõime edetabelit koostatakse rahvusvaheliselt tunnustatud metoodika ja põhimõtete järgi, konkreetselt siis Lausanne’i Juhtimise Arendamise Instituudi metoodikat aluseks võttes. «Tänane turusituatsioon on ka kõik riigiettevõtted pannud eraettevõtetega samasse seisu, kohustades nende juhte ettevõtteid majandama sarnaselt eraettevõtjatega,» ütles Palts «Sisuliselt on täna kõik Eestis tegutsevad ettevõtted konkureerimas oma tegevusalal teiste samas valdkonnas tegutsevate ettevõtetega ja seetõttu sobivad ka konkureerima. Kahtlemata väärtustame võrdselt nii eraettevõtete kui ka riigiettevõtete panust Eesti majandusse.»

Küsimuse peale, et kas siis metoodikat pole võimalik ümber vaadata, kui selle tulemusena tekkiva edetabeli tulemused hakkavad küsitavusi tekitama kogu asja mõttekuses, teatati kaubandus-tööstuskojast, et metoodika muutmine pole üldse välistatud. «Meil on juba sel sügisel plaanis kutsuda kokku nõuandev kogu, et metoodika arutuse alla võtta ja Eesti Konjunktuuriinstituudiga koostöös see üle vaadata ning kui vaja, siis korrigeerida,» teatati kojast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles