Lätlannast 10 lapse ema saab Inglismaal 34 000 naela toetust

Urho Meister
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel ajal kui Läti poliitikud lahkunud kodanike tagasimeelitamise võimalusi lahkavad, teevad piiri taha siirdunud lätlased kõik selleks, et end võõral maal võimalikult mugavalt sisse seada.

Nende hulgas on ka Briti ajalehe The Sun huviorbiiti sattunud Linda Kozlovska, kes kasvatab 10 last, vahendab Dienas Bizness.

Inglismaale kolis 31-aastane Linda 2008. aastal, võttes kaasa kolm last. Tänaseks on nende arv enam kui kahekordistunud.

Nagu kirjutab The Sun, on naine registreeritud kui füüsilisest isikust ettevõtja ning tegutseb koristajana. Siiski maksab valitsus talle toetuste kujul ligikaudu 34 000 naela aastas.

Briti leht rõhutab, et toetused ja maksusoodustused, mida Lindale pakutakse, ei ole kaugeltki võrreldavad Läti omadega – kus naine saaks iga lapse kohta 9,26 naela kuus.

Sel nädalal pöördus Linda sotsiaalameti poole nõudmisega eraldada talle suurem eluase, kuna kolme magamistoaga korter on suurele perele kitsaks jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles