Riigikontroll: maanteeametil on jätkuvalt probleeme teehoolduslepingute järelevalvega

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehooldus.
Teehooldus. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riigikontroll tõdes tänasel riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonis toimunud teehooldustööde auditi arutelus, et maanteeamet on asunud uusi teehoolduslepinguid ühtlustama, kuid puudusi on jätkuvalt järelevalve planeerimisel.

Riigikontroll märkis riigieelarve kontrolli erikomisjonis toimunud riigikontrolli auditiaruanne «Teehooldetööd ja järelevalve nende üle», et   Eesti Teede ASiga sõlmitud 5 hooldepiirkonna lepingus on kulude jaotus viidud ühtsetele alustele ja kulud on kokkuvõttes ühtlustunud, teatas riigikogu pressitalitus. Samas leidis riigikontroll, et puudusi on jätkuvalt järelevalve planeerimisel.

Esimene teehoolduse kitsaskohti puudutava auditiaruande arutelu toimus 3. märtsil.

Riigikontrolli veeruari lõpus avaldatud aruanne andis maanteeameti tegevusele riigimaanteede hooldusel hävitava hinnangu. Riigikontroll tõi aruandes välja, et konkurents hangetel on süstemaatiliselt välja suretatud ja pooltel hangetel osaleb ainult üks firma. Paljud hooldustööd on tegemata, teehooldajad aga istuvad maanteeameti järelevalveametnikele sisuliselt pähe ja dikteerivad ise tingimusi.

Täpselt samadele puudustele viitas ka riigikontrolli eelmine, 2006. aastal tehtud audit maanteeameti tegevuse kohta. Samale asjale – vähesele konkurentsile – osutas ka 2010. aastal majandusministeeriumi enda tehtud eraldi uuring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles