Carlsberg hoiatas Venemaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika õlletehas.
Baltika õlletehas. Foto: SCANPIX

Kui Venemaa plastpudelite keelu peaks rakendama, võivad nad kõikidest tööstusharudest investorid minema peletada, hoiatab Taani õllepruulija Carlsbergi tegevjuht Jørgen Buhl Rasmussen.

Venemaa on Carlsbergi suurim turg, pool sealmail müüdavast õllest on plastpudelites.

Rasmusseni sõnutsi oleks selline keeld täiesti arusaamatu, vahendab Financial Times.

«Mind üllataks, kui PETi [polüetüleenterftalaadi, antud kontekstis plastpudelite] keeld jõustuks. See oleks tõesti probleemiks Venemaale investeerijatele ning ka inimesed teistes kategooriates oleksid natuke närvilised,» ütles Rasmussen Financial Timesile Peterburis toimunud investeerimisalasel konverentsil.

Carlsberg on ka varem Vene reeglite poolt räsida saanud.

Euroopa suurima õllemargi Baltika müük kukkus märgatavalt, kui Vene valitsus kolmekordistas kaks aastat tagasi ootamatult õllemakse, et tõhustada alkoholismivastast võitlust.

Peatselt jõustub aga Venemaal reklaamikeeld, mis puudutab nii televisiooni, raadiot, välireklaami kui internetti.

Plastpudelite keelustamise ettepanek tehti Venemaal veidi enam kui aasta tagasi, lähtuvalt väidetest – millele vaidlevad vastu nii ettevõtted kui teadlased – et plastpudelitest võib lekkida jookidesse kantserogeene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles