Valitsus nõustus Kredexi osalemisega Balti Innovatsioonifondis

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus nõustus neljapäevasel istungil majandus- ja kommunikatsiooniministri ettepanekuga, mille kohaselt osaleb SA Kredex Balti Innovatsioonifondis.

Innovatsioonifondi sissemakseid rahastatakse summas kuni 20 miljonit eurot programmi «Ettevõtjate laenukapitali kättesaadavuse parandamise täiendav tugiprogramm» raames ettevõtjatele ja krediidiasutustele väljaantud laenude põhiosa tagasilaekumiste arvelt.

Balti Innovatsioonifondi asutamisleping on kavas allkirjastada 26. septembril Vilniuses, Eesti poolt allkirjastab lepingu Kredexi juht.

Euroopa Investeerimisfond esitas kolmele Balti riigile pakkumise moodustada ühiselt fondifond Balti Innovatsioonifond, mis paigutaks vahendid loodavatesse allfondidesse. Koostöömemorandumi Euroopa Investeerimisfondiga allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister tänavu 11. mail. Memorandumi on allkirjastanud ka Läti ja Leedu.

Balti Innovatsioonifondi suurus on 100 000 000 eurot, Eesti, Läti ja Leedu osalused on 20 miljonit ja Euroopa Investeerimisfondil 40 miljonit eurot. Ettevõtjateni jõudvate vahendite suurus on tegelikult vähemalt 200 miljonit eurot, kuid tõenäoliselt veelgi suurem.

Euroopa Investeerimisfond on sarnaseid riigi ja erakapitali kaasrahastamisel põhinevat fondistruktuure ettevõtte rahastamisvajaduse katmiseks edukalt kasutanud mitmetes liikmesriikides, sh Lätis, Leedus, Ühendatud Kuningriigis, Saksamaal ja Skandinaavias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles