Prototronist taotleb rahastamist 100 ettevõtmist

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Prototüübi ehk esmase käegakatsutava mudeli loomise rahastu Prototroni esimeses taotlusvoorus laekus ligi 100 taotlust nutika idee alusel prototüübi loomiseks.

Valdkondlikult esitati Prototron rahastust finantseeringu saamiseks enim taotlusi elektroonika ning IT prototüüpide loomiseks, järgnesid roheliste tehnoloogiate ja loomevaldkonna leiutajad.  

Swedbanki ettevõtete panganduse juhi Robert Kitti sõnul viitab taotlejate rõõmustavalt suur hulk sellele,  et alustavatel ettevõtjatel ja leiutajatel on probleem esmase valmistoote rahastamisel. «Seda näitasid ka Swedbanki läbi viidud uuringud - uute nutikate ideede elluviimisel on suureks pudelikaelaks just prototüübi valmistamine. Peale tootenäidise valmimist saadakse oma ideele kinnitust ning ollakse valmis kaasama suuremaid finantseeringuid ettevõtlusega alustamiseks,» ütles Kitt.

Tallinna Teaduspargi Tehnopol juhatuse liige Pirko Konsa peab oluliseks laekunud taotluste põhjalikku läbimõeldust. 

Laekunud taotlusi hakkavad hindama eksperdid Priit Alamäe (Webmedia), Pirko Konsa (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Yrjö Ojasaar (Publification.com), Andrus Oks (Eesti Arengufond), Jaanus Tamm (Defendec) ja Siemon Smid (Tallinna Tehnikaülikool).

Taotluse esitanud ideede hindamisel ja parimate selgitamisel lähtutakse prototüübi ärilisest potentsiaalist, uudsusest ja teostavast meeskonnast. Piiranguid ei ole seatud taotletavale rahasummale. Positiivse otsuse korral finantseeritakse prototüübi valmistamine idee autori plaani kohaselt.  

Ekspertkogu vaatab taotlusi läbi neli korda aastas, järgmise taotlusvooru tähtaeg on 15. detsember.

Prototron rahastu eesmärgiks on anda innovatiivsetele ideele reaalne kuju. Rahastu asutasid Swedbank, Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikool. Kolmel järjestikusel aastal toetatakse uusi nutikaid ideid 120 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles