Arengufondi vägev plaan: ettevõtluskoolitus 100 000 inimesele

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufond.
Arengufond. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Arengufond kavatseb seitsme aasta jooksul läbi viia 100 000 eestimaalast kaasava programmi ettevõtlikkuse kasvatamiseks.

Idee järgi peaks programmis osalenud inimestest vähemalt 5000 looma uusi ettevõtteid ja kokku vähemalt tuhande programmi abil tekkinud uue ettevõtte lisandumine peaks omakorda tekitama aastas 100 miljonit eurot täiendavat lisandväärtust.
 
«Kuigi meile meeldib uskuda, et eestlased on niigi väga ettevõtlikud, näitavad uuringud, et valdav enamus ülikooliõpetajatest näevad oma tulevikku palgatöötajana,» ütles Arengufondi juhatuse esimees Tõnis Arro täna riigikogus esinedes. Eesti jääb ettevõtlikkuse poolest oluliselt maha mitte ainult USA näitajatest, vaid ka Euroopa Liidu keskmisest.

Fond kavatseb järgmisel aastal käivitada pilootprojekti Ettevõtlik Eesti ning seejärel kaasata aastatel 2014-2020 nn ettevõtlikkuse tiigrihüppe programmi kokku vähemalt 100 000 inimest. «Noored on loomult ettevõtlikumad ja seetõttu on meie tähelepanu suunatud abiturientidele, üliõpilastele ja ametikoolide õpilastele, samas loodame ettevõtluspisikusse nakatada ka kogenumaid hakkajaid eestlasi,» ütles Arro. Lisaks motiveerivatele koolituspäevadele on kavas käivitada professionaalsete äritreenerite programm, kirjastada kvaliteetset ettevõtlusalast kirjandust ja palju muud.     
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles