Microsoft hoiatab Internet Exploreri turvalisusvea eest

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet Exploreri eelistajatel soovitatakse ajutiselt kasutada alternatiive.
Internet Exploreri eelistajatel soovitatakse ajutiselt kasutada alternatiive. Foto: SCANPIX

Microsoft teatas, et Internet Exploreri veebibrauserist leiti järjekordne turvaviga, mis lihtsustab häkkerite rünnakuid ja personaalarvutite viirustega nakatamist.

Turvavea avastas eelmisel reedel üks Luxembourgi analüütik, kelle arvuti nakatus Poison Ivy nimelise pahavaraga. Nakatumisprotsessi uurimine viitas Internet Exploreri senitundmatule turvaprobleemile, kirjutab Reuters.

Maailma suurim tarkvaratootja Microsoft teatas, et tegeleb aktiivselt turvavea lappimisega ning soovitab seni kui parandatud versioon veel kättesaadav pole, sadadel miljonitel ohustatud kasutajatel alla laadida ja installeerida tasuta veebis saada olev EMETi-nimeline turvaprogramm.

Samas võib mitmete vaatlejate sõnul EMETi täpne seadistamine tavakasutajatele keeruliseks osutuda ning selle asemel soovitatakse Internet Exploreri eelistajatel pigem ajutiselt  kasutada alternatiive nagu Mozilla Firefox, Opera või Google Chrome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles