Kommentaar: devalveerimine Lätis ei pruugi Eestit mõjutada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti majanduslanguses
Eesti ja Läti majanduslanguses Foto: Postimees.ee

Majandusanalüütiku Hardo Pajula sõnul ei pruugi devalveerimine Lätis Eestile midagi negatiivset kaasa tuua.


«Ega see Eesti krooni tervisele muidugi head ei tähendaks. Samas ei arva ma ka seda, et Läti võimalik devalveerimine endaga Eesti jaoks automaatselt midagi kaasa tooks,» märkis Pajula

aripaev.ee
online

-intervjuus.

Tema sõnul on tõsiasi, et krooni vastu spekuleerimiseks on rahvusvahelistel rahaturgudel väga vähe sobilikke instrumente ja et pikas perspektiivis mõjutavad nii meie vääringu kurssi kui ka teisi olulisi majandusnäitajaid Rootsi võlausaldajate hoiakud.

«Kui teiselpool Läänemerd saadakse aru, et Eesti ja Läti on siiski kaks erinevat riiki, siis ei pruugi Läti võimalik kursist taganemine meile tingimata ja kohe samasugust saatust tähendada,» kirjutas Pajula.

Teisalt jällegi mõjutaks Läti potentsiaalne devalveerimine sisemaist usaldust ja selle mõju võib kujuneda otsustavaks, leidis analüütik. «Ärgem unustagem, et meil on siin mitu Eestit ja näiteks Valgamaa ja võib-olla isegi Tartumaa on ajalooliselt kuulunud pigem Riia kui Tallinna tõmbepiirkonda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles