Firma sai pistise andmise eest rahalise karistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistis
Pistis Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Harju maakohus tunnistas täna pistise andmises süüdi juriidilise isikuna AS-i Jupiter Plus ning mõistis firmale rahalise karistuse 3500 eurot.

Eelmise aasta detsembris tühistas riigikohus Riigikohus tühistas nii Hirvesoo kui AS-i Jupiter Plus suhtes Harju maakohtus ja Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsused, kuna kohtud jätsid oma otsused seadusekohaselt põhjendamata, vahendab ERRi uudisteportaal.

Mullu suvel karistas ringkonnakohus Hirvesood pistise nõudmise ja võtmise eest tingimisi 10 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga, eelnevalt oli maakohus karistanud Hirvesood tingimisi kaheaastase vangistusega.

Samas jättis ringkonnakohus toona muutmata maakohtus AS-ile Jupiter Plus pistise andmise eest määratud 19 000 euro suuruse karistuse ning muutmata OÜ Fortestari ja selle juhatuse liikme Andrus Märtsoni õigeksmõistmise pistise andmise süüdistuses.

Kaitsepolitsei uurimismaterjalide järgi võttis Hirvesoo tehnilise järelevalve inspektsiooni peadirektori asetäitjana turujärelevalve alal 2007. aasta juulis lõhkematerjali konteinerhoidla kasutamis- ja käitamisloa väljastamise eest Hasso vahendusel AS-ilt Jupiter Plus 12 000 krooni, millest 8000 krooni sai Hirvesoo ja 4000 krooni Hasso.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles