Indias tuleb streik välismaiste supermarketikettide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestimeeleavaldus kerkivate kütusehindade ja välimaiste kaubakettide vastu Amritsaris.
Protestimeeleavaldus kerkivate kütusehindade ja välimaiste kaubakettide vastu Amritsaris. Foto: SCANPIX

India opositsiooniparteid, ametiühingud ja kaupmehed kavandavad neljapäevaks üleriigilist streiki valitsuse kava vastu avada jaekaubanduse turg välismaistele supermarketikettidele.

Streiki korraldavad lisaks vasakparteidele riigi suurim opositsioonierakond Bhartiya Janata Party, suurima osariigi Uttar Pradeshi valitsuspartei Samajwadi Party ja ametiühinguliit CAIT.

CAITi sekretär Praveen Khandelwal ütles AFPle, et väikekaupmehi ähvardab väljasuremine, kui rahvusvahelised kaubandushiiud alustavad tegevusega Indias.

Peaminister Manmohan Singhi juhitav valitsus teatas reedel, et kavatseb lubada suurtel supermarketikettidel nagu Walmart ja Tesco omada kuni 51-protsendilist osalust suurtes kauplustes. Varem on sarnane reform takerdunud vastuseisu tõttu.

Lääne-Bengali osariigi valitsev partei Trinamool Congress võib kohaliku meedia teatel protestiks oma ministrid valitsusest tagasi kutsuda, kuid jätkata valitsuse toetamist parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles