Eesti on pankade järelevalves keerulises seisus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp.
Rootsi lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni praegu esitatud kujul ei ole euroala ühtse pangandusjärelevalve ettepanek Rootsile aktsepteeritav, mis asetab keerulisse seisu ka Eesti, kus pangandusturu suurimad pangad on Rootsi pangad, kirjutab Äripäev.



 

«Meil on raske ette kujutada, mis hakkab juhtuma, kui mitteeurotsooni riigid – Rootsi eelkõige – ei ühine järelevalvega,» kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi laupäeval Küprosel pärast ELi rahandusministrite esimest mõttevahetust Euroopa Komisjoni läinud nädalal avaldatud ettepaneku üle.

Rootsi rahandusminister Anders Borg oli Küprosel väga resoluutne. «Me ei saa aktsepteerida, et Rootsi maksumaksjate raha kasutatakse teiste pankade väljaaitamiseks,» ütles Borg. «Me ei saa aktsepteerida, et me ei saa ise oma pankadele kapitalinõudeid kehtestada, ja eriti ei saa me aktsepteerida seda, et järelevalve tugineb Euroopa Keskpangale, kus me ei saa liikmed olla ilma euroga ühinemata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles