USA keskpank pani börsid rallima

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad New Yorgi bürsil (NYSE)
Kauplejad New Yorgi bürsil (NYSE) Foto: SCANPIX

USA keskpanga otsus hakata taas võlakirju ostma kergitas börsid mitme aasta kõrgeimale tasemele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis kõrgeimale tasemele alates 2007. aasta detsembrist, peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks aga kõrgeimale tasemele alates 2000. aasta novembrist.

Kolmapäeval uut mobiiltelefoni iPhone 5 esitlenud Apple’i aktsia hind kerkis 1,98 protsenti 682,98 dollarini, mis on väärtpaberi kõigi aegade kõrgeim sulgemishind. Maailma suurima börsil noteeritud naftakompanii Exxon Mobili aktsia kerkis nelja aasta kõrgeimale tasemele 91,23 dollarini. Ühendriikide aktsiaturul kerkis 52 nädala (sisuliselt viimase aasta) kõrgeimale tasemele peaaegu 600 aktsia hind.

«Palju raha on olnud äraootav ning Föderaalreservi aktsioon pani inimesed tegutsema,» ütles Reutersile varahaldusfirma Solaris Asset Management investeeringute juht Tim Ghrinskey. «Kauplemismahu kasv on kindlasti julgustav,» lisas ta. Wall Streeti börsidel oli kauplemismaht 8,14 miljardit aktsiat, mis on suurim alates 22. juunist ning suurem kui aasta keskmised 7,84 miljardit aktsiat.

Aktsiaralli toimus ka täna hommikul Aasia börsidel. Nafta hind kerkis nelja kuu kõrgeimale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles