Advokatuuri esimees: ei tule meilt reklaamiuputust

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Advokatuuri esimees vandeadvokaat Toomas Vaher.
Eesti Advokatuuri esimees vandeadvokaat Toomas Vaher. Foto: Toomas Huik

Valitsus kiitis heaks seaduseelnõu, millega kaotatakse advokaatide reklaamikeeld. Lausreklaami advokaadifirmadelt aga tulema ei hakka, sõnas advokatuuri esimees ja Raidla Lejins & Norcous juhtivpartner Toomas Vaher.

Vaher ütles, et tegemist on vähem põhimõttelise muudatusega, kui see pealtnäha tundub. «Täna on seadus tehtud nii, et reklaamimine on küll keelatud, kuid on erand, et reklaamiks ei loeta avalikkuse teavitamist büroost ja tema tegemistest,» rääkis Vaher.

Vaher ütles, et uus lähenemine on kooskõlas põhimõtetega, mis on levinud ka mujal Euroopas. «Kindlasti ei hakka nüüd tulema lausreklaami advokaadifirmade poolt ega linnas sõitma trammid õigusteenuste reklaamidega. Oluline on lihtsalt, et nüüd luba avalikkust teavitada oma teenustest,» ütles ta. «Seni oli üsna ebaselge, mida võis ja mida mitte, nüüd väheneb ebaselgus, konkreetsed piirid saavad paika ja advokatuur saab ise kehtestada reeglid.»

Vaheri sõnul on tegemist valdkonda mõistlikult korrastava muudatusega, sest isegi advokaaditeenuste puhul ei saa juhinduda eelmise sajandi põhimõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles