Paul Krugman kuulub maailma 50 mõjukama finantsmõtleja hulka

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Krugman
Paul Krugman Foto: SCANPIX

Investeerimisajakiri Bloomberg Markets Magazine oktoobrikuu numbris ilmunud  maailma 50 mõjukaima inimese nimekirjas on ka Nobeli laureaat Paul Krugman.

Edetabeli aluseks on uudisteagentuuri Bloomberg ajakirjanike arvamused, kes töötavad 150 büroos üle maailma.

Tegemist on selliste inimeste edetabelisse, kes on suutelised mõjutama finantsturge või kujundada ideid ja poliitikat, kirjutab ajakiri.

50 mõjukat on valitud viiest tegevuskategooriast – ettevõtjad, fondijuhid, poliitikud, mõtlejad ning pankurid.

Krugman on nimekirjas mõtlejate hulgas, nagu ka Nobeli majanduspreemia laureaat Joseph Stiglitz ja Harvardi ülikooli professor Carmen Reinhart.

Ettevõtjatest kuuluvad maailma 50 mõjukaima hulka legendaarne investor Warren Buffett, Hyundai Motori nõukogu esimees Chung Mong Koo, Apple’i tegevjuht Tim Cook, Venemaa internetifirma Mail.ru kaasasutaja Juri Milner, maailma rikkaim inimene Carlos Slim, Facebooki asutaja Mark Zuckerberg.

Poliitikutest on teiste hulgas nimekirjas USA keskpanga juht Ben S. Bernanke, Euroopa keskpanga president Mario Draghi ja USA rahandusminister Timothy Geithner.

Pankuritest on nimekirjas nii Goldman Sachsi juht Lloyd Blankfein kui ka sama panga väärtpaberiturgude üksuse kaasjuht Isabelle Ealet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles