Advokaadid võivad saada õiguse end reklaamida

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna kiitis valitsus heaks justiitsministeeriumi eelnõu, millega kaotatakse vandeadvokaadi vanemabi staatus, muudetakse advokatuuri liikmeks võtmise eksami vormi ning lubatakse edaspidi advokaatidel oma tegevust reklaamida.

Seni on advokaatidele kehtinud täielik reklaamikeeld.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul jääb ka heaks kiidetud eelnõu kohaselt endiselt keelatuks konkreetse lepingu sõlmimisele kutsuv reklaam ehk advokaadid ei tohi kutsuda üles endaga lepingut sõlmima, kasutades ära inimese kohta spetsiifilise info omamise eeliseid.

«Näiteks juhul, kui advokaat teab, et inimese lähikonnas on keegi lahkunud ning eeldatavalt vajab ta lähiajal esindamist pärimisasjades. Samuti ei tohi advokaat näiteks pöörduda inimese poole, kes on äsja töölt vallandatud ning pakkuda oma teenust töövaidluses,» rääkis Michal.

Eesti Advokatuur on aja jooksul märkimisväärselt kasvanud, mistõttu vajab Michali sõnul ka selle töökorraldus kaasajastamist.  Advokaadi vanemabide staatuse kaotamine teeb tema sõnul advokatuuri struktuuri selgemaks ja lihtsamaks. «Täna on advokatuur kolmetasandiline ehk liikmeteks on vandeadvokaadid, vanemabid ja abid. Praktilistest kaalutlustest saab advokatuur tulevikus olema kahetasandiline, jäävad vaid vandeadvokaadid ja nende abid,» lausus Michal.

 Advokatuuri vastuvõtmisel liigub põhirõhk praeguselt suuliselt osalt edaspidi kirjalikule osale, mis võimaldab eksamineerida korraga suuremat hulka kandidaate.

Eelnõuga muudetakse ka advokatuuri üldkogul osalemise korda. Seni ei olnud võimalik advokaadil volitada kolleegi ennast seal esindama. Edaspidi on ühel advokaadil võimalik üldkogul esindada kahte kolleegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles