Eesti Post: postiteenuse osutamist kuskil ei lõpetata

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Posti avalike suhete juht Inge Suder kinnitas vastuseks Valgamaa Omavalitsuste Liidu murele, et ettevõte ei plaani sealsetes valdades postiteenuste osutamist lõpetada.

Omavalitsusjuhtidele teadaolevalt kavatseb postifirma sulgeda ainsad postkontorid Põdrala, Õru, Karula ja Palupera vallas. Suder kinnitas, et otsust postkontorite sulgemise kohta pole tehtud, küll aga otsitakse võimalikke partnereid uute postipunktide avamiseks.

Samuti kinnitas Suder, et Eesti Post ei riku seadust. «Hetkel käivad läbirääkimised lepingupartnerite leidmiseks nendes piirkondades. Valgamaal ei ole plaanis postiasutuste arvu vähendada,» sõnas ta.

Suder põhjendas postkontorite sulgemist sellega, et nõudlus traditsioonilise postiteenuse järele väheneb pidevalt, mistõttu peab Eesti Post väikeste postiasutuste töökorraldust ümber korraldama.

«Ühe lahendusena sõlmime väikese mahuga või käibega töötavate postkontorite piirkonnas koostöölepinguid partneritega, kes osutaks lisaks oma põhiteenustele ka postiteenuseid,» lausus Suder.

Ta märkis, et selle tulemusel peavad üha harvem inimesed paki kättesaamiseks või markide ostmiseks minema spetsiaalselt postkontorisse, selle asemel saavad nad selle ühildada näiteks poeskäiguga või raamatukogu külastamisega. «See tähendab postkontorite kolimist kauplustesse, kaubanduskeskustesse ja ka raamatukogudesse.»

«Kas ja millised postkontorid anname üle partneritele, sõltub võimaliku partneri huvist ja võimalustest. Vastutus postiteenuse osutamise eest jääb ikkagi Eesti Postile, mistõttu ei saa me taolisi otsuseid teha kindlasti kergekäeliselt,» lisas avalike suhete juht.

Valgamaa Omavalitsuste liit saatis majandusministrile ja riigikogu majanduskomisjonile pöördumise, milles soovitakse selgitust ja põhjendusi, miks AS Eesti Post kavatseb Valgamaal sulgeda maakonna neljas vallas ainsa postkontori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles